Dynamic Drive DHTML Scripts- Omni Slide Menu demo
Eski 08.02.2010, 00:08 Milano
buonafortuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
buonafortuna buonafortuna  offline
Tanınmış

Activity Longevity
0/20 11/20
Today Mesajlar
0/5 sssssss71
Standart İç mekan aydınlatma projemiz

Selam arkadaşlar uzun bir aradan sonra iç mekan aydınlatma projesi çalışmalarımızı paylaşmak istedim. Sunum için sadece bir haftamız oldugu için malesef render kalitesi çok üst düzeyde değil. Bütün GI ayarlarını minimumda tutarak render almak zorunda kaldım kısa surede bitmesi için.
Önerileriniz dogrultusunda ayarlamalar yaparak daha gerçekçi renderlar almak istiyorum portfolyom için.
Şimdiden teşekkürler.
Eklenmiş Resmin önizlemesi
Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  eco.jpg
Görüntüleme: 85
Büyüklüğü:  71.4 KB (Kilobyte)  Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  lettura lultima.jpg
Görüntüleme: 48
Büyüklüğü:  65.0 KB (Kilobyte)  Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  relax l'ultima.jpg
Görüntüleme: 54
Büyüklüğü:  41.0 KB (Kilobyte)  Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  tv.jpg
Görüntüleme: 45
Büyüklüğü:  37.4 KB (Kilobyte)  Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  RENDER NOTTE.jpg
Görüntüleme: 30
Büyüklüğü:  23.5 KB (Kilobyte)  

Eski 08.02.2010, 00:15 Milano
Tanınmış

Activity Longevity
0/20 11/20
Today Mesajlar
0/5 sssssss71

Proje konusunda da açıklama yapayım. Mekan aydınlatması renderlarda görülen dört şeritten sağlanıyor. Beş farklı işleve göre farklı ışık düzeyleri ve sıcaklıklarıı ayarlanabiliyor. Bütün kontroller de son ekledigim renderdaki wireless kumandayla yapılıyor.
Eklenmiş Resmin önizlemesi
Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  salotto.jpg
Görüntüleme: 51
Büyüklüğü:  183.5 KB (Kilobyte)  
Eski 08.02.2010, 08:02 İstanbul ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
Argun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Argun Argun  offline
Competently

Activity Longevity
3/20 14/20
Today Mesajlar
0/5 ssssss863

İşin içine 3D ve render kelimeleri girdi mi gözler kesinlik photorealistik bir render arıyor ama hiç gerçekçi gelmedi bana. Sadece GI değil... texture, ışık ve gölge de çok çok zayıf. Mesela texture birbirini çok tekrar ediyor parke örneğinde olduğu gibi..

Sunum demişsin. Sunumda belki karşındakine fikir vermesi açısından draft olarak kabul edilebilir ama eğer bir firmaya sunulacaksa, yada projenin bir parçasıysa vermeden önce baya bi düşünün derim.
Eski 08.02.2010, 08:02 İstanbul
Onnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Onnur Onnur  offline
İyi Üye

Activity Longevity
0/20 17/20
Today Mesajlar
0/5 ssssss417

dim edilebilir ışılar çok hoş öncelikle ışıkladırma açısından...mekan için dekorasyon için zemin kaplaması daha iyi bi malzeme olabilirdi.Tv ünite arkası duvar dokusu mesela...Ama öncelikle bu ışıklandırma sistemi ile ilgili bilgi almak isterim...hem modelde...hem uygulamada...???
Eski 08.02.2010, 09:23 Milano
Tanınmış

Activity Longevity
0/20 11/20
Today Mesajlar
0/5 sssssss71

Merhaba,
Ben şu anda Aydınlatma Tasarımı masterı yapmaktayım. Proje master workshopları kapsamında yapıldı. Bir haftalık süre hem proje geliştirme, hem detay hazırlama hem sunum için malesef yeterli olmuyor. Hocalarımızın beklentisi de zaten fotogerçekçi renderlar değil, proje fikrinin açıklanabilmesi. Bu durumda modelleme artı render için üç gün zar zor ayırıyoruz. Ancak ben bu çalışmalarımı portfolyomda kullanmak istiyorm. Bu yüzden bazı rötuşlar yapmadan önce fikirlerinizi almak istedim.
Projeye gelince. Salonun aydınlatması rednderlarda görülen dört şerit içindeki LED dizileriyle sağlanıyor. ECO-OKUMA-RELAX-TV-GECE olmak üzere beş farklı program seçeneği var. Bir de dinamik-statik özelliği. Her mod için gerekli ışık miktarı ver renk sıcaklığı hesaplandı. Ve hangi şeridin açık olacağı da aktivite sırasında gözü rahatsız etmemesi , yeterli aydınlanma düzeyini sağlaması ve gölge olusturmaması vs. acısından değerlendirilerek seçildi.
Texture ve render kalitesi açısından ben de memnun olmadığım için üzerinde çalışmaya devam etmek istedim. Daha önce de belirttiğim gibi render süresini kısa tutabilmek için bütün değerler minimumda tutuldu.
Teşekkür ederim , eleştrilerinizi göz önünde bulundurarak fotogerçekçi örnekleri sunacağım insallah
Eski 08.02.2010, 09:37 İstanbul \ Beykoz \ Yada Heryerden olabilir...
johonwayni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
johonwayni johonwayni  offline
Moderator

Activity Longevity
5/20 15/20
Today Mesajlar
0/5 sssss2780

mdoelleme ve render 3 günmü arkadal N'yaptın sen ?
Bu projede modelleme 30 dk yi geçmemeli
Rendere gelinc Gi herşey demek degil Gi açınca güzel render cıkıcak diye bi kaide de yok küçük küçük minik minik ommiler ekle (Render butonu silah tetigi gibidir dogru ateşlenirse öldürür yenlış ateşlersen geri tepe biliyor ve sık sık yapar )

I'm Unstoppable

http://johonwayni.cgsociety.org/gallery/
Eski 08.02.2010, 13:17 Milano
Tanınmış

Activity Longevity
0/20 11/20
Today Mesajlar
0/5 sssssss71

Böyle bir sahneyi 30 dk da modelleyip render ettigim gunleri de görürüm inşallah ama malesef henüz o kadar profesyonel değilim. Şimdiye kadar 2 iç mekan çalışması yapmıstım ama iki yıl ara vermek zorunda kaldım.
Mekanda 8 adet visible square spot var. Tam olarak anlatmak istedigimiz ışık efektini bozmaması için başka ışık kullanmadım. Zaten 3 gun dedigim modelleme render suresinin 2 gunu ısık bu efekti yakalamak için butun ayarları tek tek denemekle gecti çunki daha once yapay ısıklarla bu kadar detaylı calsımamıstım. Genelde dün ışıgı kullanmıstım ve malesef ışıkla ilgili online tutoriallar cok genel. (http://www.cinema4d.tv/showthread.ph...ghlight=effect ilk iç mekan çalışmam. Sanırım bunu görünce naptın sen ilerleyecegine gerilemişsin diyeceksiniz )

Mekanda gölgelerin zayıf olması da projede özellikle istedigimiz bir durum. Aslında butn ısıkların golgeleri acık ancak projenin ozelliginden dolayı yani mekan her acıdan ısık aldıgı için keskin golgeler olusmuyor.

Deri koltukların dokuları tek kelimeyle korkunç oldu biraz ugrastım ama sonra zaman kaybetmemek için bırakmak zornda kaldım.

Bir de sormak istedigim cinema 4d r 11 de ies ısık ayarları vray yada baska bir eklenti olmadan kullanılamıyor mu? Herhangi bir firmanın lamba modelini ısık değerleriyle birlikte cinema 4d y eimport etme sansımız yok mudur? Bİrkac model aldım 3ds olark ama sadece model geldi. Işıgı içe aktaramadım.

buonafortuna tarafından (08.02.2010 Saat 13:48) değiştirildi..

İşaretlemeler

Seçenekler
Stil