|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Arkadaşlar selamlar herkeze.
3 - 4 yılımı Studio Max ile boşa harcamışım bunu daha dün anladım. Dün Cinema 4D ile ilgili bir yazı okumasam her zamanki gibi sinir krizleri ve kanser olaylarına devam edicektim. Daha önceleri program değiştirmeyi düşünüyordum ama bu tarz programların hep aynı tas aynı hamam olduğunu düşünüyordum. Demek istediğim Maya öğrenmeye kalkışsam yine zorlukları, render süresi, sinir krizleri vs. Tam olarak yazılımı deneme sürümünü indirip kurmuş değilim ama olabildiğince tutorialları hatim etmeye çalışıyorum. Döküman konusunda C4D biraz kıt ama burayı bulduğum iyi oldu. Max e de zaten türkçe döküman ve video olanağı çok diye başlamıştım zamanında. Şunu öğrendim ki her kuşun eti yenmezmiş. ![]() Ülkemiz şartlarında zaten 3d programcı adamın yaptığı tek iş malesef mimari çizimler. Öğrenen adam bundan başka bir iş yapamıyor. Şahsen banada o şekilde oldu. Farklı sektörlerde çalışan arkadaşlar varmı bilmiyorum. Onlar nasıl iş yapıyorlar ve bulundukları konuma nasıl geldiler fikir almak isterim. Keşke bu tip programlara eğitim olanağı daha fazla olsa bizde yapabilsek o hayvani hollywood filmlerinden bilgisayar oyunlarından. Malesef ülkemiz koşullarında herşey parayla endeksli. Kısaca kendimden de bahsedeyim, Avatardaki şahıs kendim olurum. İzmir de ikamet ediyorum. Reklam Fotoğrafçılığı yapıyorum. Bir ortağım var. Müzikle de uğraşıyorum. (Davulcuyum). Aynı zamanda evde kendi imkanlarımla bilgisayarımda müzik ve besteler yapıyorum. Elektronik, Rock, Metal, Alternatif aynı zamanda klasik müzik dahil. Merak eden arkadaşlar olursa paslaşırız. Umarım Cinema 4D maceram hayırlı olur. Umarım zorluk çekmem. Zaten Max sayesinde belli bir seviyeye geldiğimi düşünüyorum. Terimler, modelleme mantığı ve Vray' in hangi programda olursa olsun aynı şekilde işleyişi bu programda hızlı ilerlememi umarım sağlar. Herkeze iyi çalışmalar. Saygılarımla. Anıl Borazan.
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
geçen bir abimle (bu sitenden) konuşuyorduk max e başlamış herkes max kullanıyor demişti bana da tavsiye etti sen kullan bak rhino kullanıyorsun bişeye yaramıyor(aynı zamanda rhino da biliyorum) neyse önce haklı bulmuştum yaklaşık olaydan 1 hafta sonra bana bir iş teklifi geldi
rhino kullanmasını biliyorum diye aynı zamanda forumda herkes vray diye bağırıyordu ben maxwell diyordum gittiğim şirkette baktımki vray değil maxwell kullanıyorlar böyle burada bana nasihat verenlerin 2-0 önüne geçmiş oldum ve anladım ki max i herkes kullanıyor binlerce kişinin içinde iş arayacağıma rhino da aranan ender kişilerden biri oldum aynı konu vray vs maxwell içinde geçerli |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Evet çok haklısın. Bende Studio Max' de cebelleşeceğime, Cinema 4D' de modellemeyi, renderı geçtim animasyon olayınada el atabilicem. Max' de bu hayaldi. Aynı zamanda beraberinde After Effect' le bile harikalar yaratılıyor. Aynı şekilde Cinema 4D' ye geçişimle bende 2 gol atacağımdan adım gibi eminim.
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
İzmir'e selamlar.
Aramıza hoşgeldin. Ben de reklam işiyle meşgulüm. Ama hobi olarak 3d ile uğraşıyorum. (Henüz para kazanamadım yani.. )İyi çalışmalar |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Mimari sektörde allplan -arcihicad -revit bilen cook adam aranıyor autocad bence tarig oldu şirket olarak allplan 2008-cinema4d R11 ve autocad 2010lt kulanıyoruz oda formalite icabı duruyor enson nezaman çalıştırdım bilmiyorum
keza allplanda oyle %99,999 c4d de tüm işlerimizi halediyoruz yaklaşık 2 senedirbir ara askere gidicek oldum c4d bilen eleman aradık cogu kariyer sitelerini insan kaynaklarımız araştırdı enson birkaç maxcı ile görüştük günde 6 bina modellencek dedigimzide kaçtılar aslında kolay bi iş ama adam max biliyor ona göre kıyaslayınca günde 6 modeli göz yemedi galiba inanılmaz kolay 3d yazılımları var yetenekli ucuz ![]() Şahsen ben bir studio kurcak olsam 20 makina +linüx işletim sistemi +blender = sadece donanım parasına iş biter bunlar free cunkü ![]() |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Bende yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum cinema 4d yi şu an reklam sektöründeyim ve cephe tasarımlarımı c4d ile yapıyorum cinema 4d bu iş için bulunmaz bir nimet
bir kaç hamle ile çok güzel işler çıkıyor Belki iş yoğunluğundan kurtulup zaman bulabilsek kusursuz işler çıkarabiliriz kendi adıma şiddetle tavsiye ederim
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
c4d nin mimari modelleme - render ve mograph disinda elle tututulur baska bir ozelligi yok.daha ne olsun bunlar yeter diyebilirsiniz ama herkes icin yeterli olmuyor malesef.cinema 4d kullaniyoruz seviyoruz felan ama kendimizi kandirmaya gerek yok.suan sadece mograph oldugu icin c4d kullananlar var.cinema 4d yi piyasada ayakata tutan en onemli ozelligi zaten mograph modulu ve bu modul sayesinde brodcast design icin bicilmis kaftan olmasi arti mimari modelleme ve renderlemedeki kabiliyeti.maya,3ds max,softimage ve cinema 4d.bu yazilimlar ve araclari ile kiyaslandiginda cinema 4d low level 3d aplication programi gibi kaliyor.
yinede seviyorum bu programi. ![]() |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Ismailin listesine ek olarak ayrıca Bodypaint eklenebilir . Max kullanıcısı değilim ama arada bir özelliklerini inceleme fırsatı buluyorum ve bazen inanılmaz ilgi çekici ve Cinema 4d de belkide 20 yıl içerisinde olmayacak özellikler görüyorum. Ama Her programın artıları ve eksileri var ve kullanım alanına göre değişiyor. Cinema 4d asla Oyun sektörüne giremeyecek ne yazıkki çinkü Maxon ilgilenmiyor bu tarz birşeyle. Ama dizayn ve motion graphicste lider bir programdır. Geçenlerde dünyada en çok satın alınan 3d program olmuştu yanılmıyorsam.
Uzun lafın kısası çok hızlı ve kaliteli bir programdır ama her işi yapamaz.
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
ben bodypaint`i ayri bir program gibi ele aldigim icin onu soylemedim ama tabiki bodypaintin c4d ye getirisi tartisilmaz.
ek olarak piyasadaki en iyi ikinci vray in da cinema 4d de oldugunu ve gun gectikce eksiklerini kapatarak max daki vray`a yaklastigini (max in vrayi gibi olmasi cok zor ) bunun da ozellikle architecture modeling ve rendering isine yeni baslayan kisilerin bu yuzden max yerine daha kolay ve anlasilir bir arayuze sahip cinema 4d yi tercih ettiklerini soyleyebilirim.zaten foruma uye olan mimarlar ve forumdaki calismlarin agirlikli olarak mimari calismalar olmasi bunun bir gostergesi. ![]() |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
İsmail'in dediklerine katılıyorum. Bende uzun yıllardır Max kullanıyorum. Max 9.0'a kadar tüm sürümleri elimden geçti desem yeridir. Max bana göre çok uğraştırıcı bir program. Özellikle de mimari çizimler konusunda. Cinemanın ara birimi mimariye çok yatkın ve Vray'i çocuk oyuncağı gibi iki ayar yapıyorsunuz. Sadece ışık kaynağınızın pozisyonunu çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Max'te öylemi ya. Bir dünya ayar var. Birde en büyük artısı çok fazla sistem istememesi. Cinemada 2 hatta 3 projeyi tek program içerisinde açıyorum banamısın demiyor. Aynı projelerden 1'ini max'e atıyorum işlem tamam alet çakılıp kalıyor donarak çalışmaya başlıyor. Özelliklede Cinemanın vray'ı çok hızlı. 20 Dk'da aldığım renderi aynı kalitede Max'te en az 4 saat gibi bir sürede alabiliyorum. Elbetteki Max'i karalayamam. Tamam cinemada iyi render alıyor ama max'te ayarları iyi yaptığınızda çok çok iyi işler çıkıyor. Fakat mimari işlerle uğraşan arkadaşlara kesinlikle Cinema 4d diyorum. Boşuna max ile vakit kaybetmesinler.
|
![]() |
| İşaretlemeler |
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
RS

keza allplanda oyle %99,999 c4d de tüm işlerimizi halediyoruz yaklaşık 2 senedir

Normal